Hondenschool Bejo

Behavioral Education for Joy and Obedience

Over mij en Bejo:

 

Mijn naam is Marrit van den Berg en ik ben 13 december 1997 geboren. Van kleins af aan ben ik al helemaal gek op dieren en voornamelijk honden. Helaas voor mij was mijn moeder bang voor honden dus ben ik daar niet mee opgegroeid. In plaats van honden heb ik katten en hamsters gehad. Maar dat was voor mij nooit genoeg. Omdat ik wist dat de hond er niet zou komen ben ik honden gaan uitlaten van andere mensen. Dat vond ik heel erg leuk en vooral de honden die "problemen" hadden. In de eerste klas moest ik voor school stage lopen, dit heb ik gedaan bij hondenschool, daar heb ik een jaar vrijwilligers werk gedaan.


Na veel wikken en wegen heb ik toch op mijn vijftiende mijn eigen hond Bejo gekregen!!! 

Daar was hij dan Bejo, een Oudduitse herder van 8 weken. Destijds had ik veel geleerd van de positieve training maar was door de tv extreem fan geworden van Cesar Milan. Ik ben ik beide methodes door elkaar gaan gebruiken. Na een tijdje vond ik de band tussen Bejo en mij niet sterk genoeg, hij was bang voor een correctie. Dus heb ik Cesar Milan aan de kant gelegd en ben ik alleen maar positief gaan trainen. Jeetje, wat een verschil. De band tussen ons werd alleen maar sterker en sterker. 

Ook Bejo heeft helaas zijn beperkingen, hij heeft sinds hij 2 jaar is een hernia en is heel erg allergisch. Hierdoor is hij terughoudend naar onbekende honden. Ik begeleid hem hier dagelijks goed in, zodat hij gewoon naar losloop gebieden kan. 

Ondanks zijn beperkingen kunnen Bejo en ik niet zonder elkaar, hij is mijn schaduw, mijn rechterhand en dit had ik nooit kunnen bereiken zonder positieve training!


Doordat ik heel veel geleerd heb van mijn eigen fouten kan ik nu beter begeleiden in trainen op een positieve manier, want je wil toch dat je hond luistert omdat hij het leuk vindt en niet omdat hij bang is voor een correctie.


Inmiddels heb ik de volgende opleidingen gevolgd:

- Ethologie Hond

- Kynologisch Instructeur

- Lezing: Stress bij honden - Monique Bladder

- Lezing: Hoe help je een uitvallende hond? - Monique Bladder


Ik ben nooit klaar met leren dus ga ik nog verder met opleidingen en lezingen bijwonen. 

Vragen over mij? Mail dan!