06-18161548 - info@hondenschoolbejo.nl

Omgeving Groningen, Haren, Hoogezand

Contact

Marrit van den Berg
06-18161548
info@hondenschoolbejo.nl

Les locaties:
Omgeving Groningen, Haren, Glimmen.

Gedragsbegeleiding locatie:
Op aanvraag


Barrel, Bejo, Gizmo en Marrit

Informatie

Belonen:
Bij Hondenschool Bejo wordt er gewerkt door het positieve gedrag te belonen met iets wat de hond als beloning ervaart.

Om het positieve gedrag makkelijk te kunnen belonen wordt er gebruik gemaakt van een clickersignaal (YES). De hond wordt aangeleerd dat er na het woordje YES een beloning volgt. Door te trainen met het clickersignaal vertel je de hond heel precies welk gedrag het gewenste gedrag is. Het voordeel hiervan is dat je veel beter kan timen, in verhouding tot direct belonen met voer. Met alleen de voerbeloning ben je meestal al te laat en beloon je vaak al ander gedrag. Ook hoef je tijdens het trainen met het clickersignaal niet constant de voerbeloning in je hand te houden, maar deze kun je rustig pakken nadat je YES gezegd hebt omdat je hond weet dat er na YES een beloning komt.

Een stuk makkelijker en leuker trainen voor hond en baas.

Corrigeren
Hoe leuk een hond ook klinkt, komt er vaak ook een moment dat een hond gedrag gaat vertonen waar jij als eigenaar niet heel blij mee bent. Ook daar wordt naar gekeken en mee getraind tijdens de trainingen.

Voor het stoppen van ongewenst gedrag wordt er bij Hondenschool Bejo heel erg gekeken naar de eigenaar, de hond en de reden waarom de hond het ongewenste gedrag vertoond. Dit komt omdat elke hond anders is en ik voor het corrigeren daarom geen algemeen advies geef.
De ene hond is hartstikke gevoelig en heeft al genoeg aan rustige “niet doen” en de andere hond is minder gevoelig en heeft af en toe even een “Hé” nodig om te realiseren dat dit gedrag niet gewenst is.
Daarnaast verschilt het ook of de hond al weet of iets mag of niet. Als de hond nooit geleerd heeft dat hij niet op de bank mag en jij schreeuwt de eerste keer dat het niet mag, is dat niet heel eerlijk. Je hond moet ook eerst de kans krijgen om het op een rustige manier te leren.

Trainingsmateriaal:
Tijdens het wandelen en trainen met de hond wordt er aangeraden om te trainen met een Y-tuig en een 3 meter lijn.
Een goed passend Y-tuig zit voor de hond het beste en maakt het wandelen en trainen een stuk aangenamer en leuker. Een 3 meter lijn geeft de hond meer ruimte om te snuffelen en het maakt het aanleren van het rustig wandelen aan de lijn een stuk makkelijker omdat de hond meer ruimte heeft en daardoor veel minder snel aan het einde van de lijn is.

De tuigen en lijnen zijn ook te koop bij Hondenschool Bejo.

 

× Hoe kan ik je helpen?